MJÖRNBERG: En premiär som lovar mer

De har pekats ut som en joker som kan blanda sig i toppstriden i Allettan södra. Efter Vimmerbys premiärseger, 3-1, borta mot rivalen Tranås är det en känsla som bara blivit ännu starkare.
Plus lite andra premiärkvällsspaningar.

Han har vunnit SM-guld och spelat SHL-kval. Nu vet Christoffer Törngren hur det känns att avgöra ett rivalmöte i Hockeyettan också.

Det är nästan så det framstår som regisserat att det var just den så omskrivne stjärnan som i sin första match för säsongen, sent i tredje perioden fick kliva in och kliniskt hänga den 2-1-puck som blev direkt matchavgörande när Vimmerby 3-1-besegrade Tranås i en het Allettan-premiär.

Matchen var uppenbarligen så het att brandlarmet gick strax efter hemmalagets intro och hela kalaset blev försenat när publiken enligt gällande protokoll skulle knata in och ut ur arenan.

Som om det inte var nog med det förrycktes matchen ytterligare när stackars domaren Robin Werner först sänktes av en olycklig kollision och sedan även träffades av en puck som uppenbarligen tog riktigt illa. Rent fysiskt var det inte hans dag, dömningsmässigt gjorde han det med den äran.

Och när allt tillslut äntligen kunde sammanfattas var det knappast något snack om att det var rätt lag som vann. Det var en intensiv, tät och riktigt underhållande hockeymatch, men Vimmerby var en nivå bättre i det mesta.

Eric Forsberg var väldigt bra i Tranås-kassen, men Scott Hector var ännu bättre i Vimmerbys. Båda lagen försvarare sig bra, men Vimmerby var kyligare med pucken i egen zon. Båda lagen spelade med energi, men Vimmerby har en betydligt större bredd med fler spelare som kan bli avgörande än vad Tranås har. När två lag sluggas i en intensiv premiär är det den typen av saker som i slutändan blir avgörande.

Tranås kämpade med beröm godkänt utifrån sin förmåga, men gästerna hade en ytterligare dimension.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: