Två snabba mål gav Timrå tre poäng mot Skellefteå

Matchen mellan hemmalaget Skellefteå och gästande Timrå var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Timrå två snabba mål – genom Emil Pettersson till 2-4 och en minut senare Magnus Pääjärvi till 2-5 och vann matchen i SHL med 5-2 (1-2, 1-0, 3-0).

Skellefteå startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Anton Heikkinen och Dylan Sikura innan Timrå svarade och gjorde 2-1 genom Anton Wedin. Efter 13.35 i andra perioden nätade Oliver Johansson, och kvitterade för Timrå. Tredje perioden var länge mållös. Timrå gick från 2-2 till 2-5 genom tre snabba mål på 1.34 i slutet av perioden av Anton Wedin, Emil Pettersson och Magnus Pääjärvi och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.53 kvar att spela.

Det här betyder att Skellefteå nu ligger på sjätte plats i tabellen, och Timrå är på femte plats.

I nästa match möter Skellefteå Luleå hemma och Timrå möter Leksand hemma. Båda matcherna spelas lördag 30 december 15.15.