Seger för SSK med 4-1 mot Bik Karlskoga

SSK vann mötet i Hockeyallsvenskan på hemmaplan mot Bik Karlskoga, med 4-1 (1-0, 1-0, 2-1).

Segern var SSK:s åttonde på de senaste nio matcherna.

SSK tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Marcus Eriksson på pass av Filiph Engsund och Emil Alba. Efter 10.54 i andra perioden slog Daniel Norbe till, framspelad av Marcus Eriksson och Filiph Engsund och gjorde 2-0. 3.10 in i tredje perioden nätade Bik Karlskogas Filip Sveningsson på pass av Eskild Bakke Olsen och Henrik Larsson och reducerade för Bik Karlskoga. Men mer än så orkade Bik Karlskoga inte med.

3.35 in i perioden slog Viktor Liljegren till på pass av Stelio Mattheos och ökade ledningen för SSK.

Efter 15.31 nätade Emil Alba framspelad av Olli Vainio och Daniel Norbe och ökade ledningen för SSK. 4-1-målet blev matchens sista. Målvakten Tomas Sholl räddade 33 av 34 skott i segern.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, SSK på andra plats och Bik Karlskoga på tolfte plats.

I nästa match möter SSK Djurgården borta och Bik Karlskoga möter Kalmar hemma. Båda matcherna spelas fredag 29 december 19.00.