Colorado i serieledning i NHL efter 4-1 mot Arizona Coyotes

Det blev 4-1 (1-0, 3-0, 0-1) för Colorado hemma mot Arizona Coyotes i söndagens match. Därmed är laget ny serieledare i NHL, på samma poäng som tvåan Dallas. Dallas har dock två matcher mindre spelade. För Arizona Coyotes betyder resultatet att man är på femte plats i tabellen.

Det var hemmaseger nummer fem i rad för Colorado.

Colorado tog ledningen efter 8.39, genom Bowen Byram på pass av Ross Colton. I andra perioden var Colorado starkast och gick från 1-0 till 4-0 genom mål av Valeri Nichushkin, Josh Manson och Fredrik Olofsson. 16.56 in i tredje perioden slog Alexander Kerfoot till framspelad av Michael Carcone och Sean Durzi och reducerade för Arizona Coyotes. Fler mål än så blev det inte för Arizona Coyotes.

Colorado har tre segrar och två förluster och 20–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Arizona Coyotes har fyra vinster och en förlust och 13–9 i målskillnad.

Lagen möts igen i ASU Multi-Purpose Arena, torsdag 28 december 03.00.