Efterlängtad seger för Ottawa – steg åt rätt håll mot Pittsburgh

Det har varit en tung period med sex förluster i rad för Ottawa i NHL. Men hemma mot Pittsburgh bröts den tunga sviten. Det blev 5-4 (2-1, 2-1, 0-2, 1-0) efter förlängning i matchen i Canadian Tire Centre.

Tim Stutzle slog till 1.10 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Ottawa tog ledningen efter 11.13, genom Jakob Chychrun assisterad av Claude Giroux och Josh Norris.

Pittsburgh kvitterade till 1-1 efter 14.32, när Lars Eller fick träff på pass av Reilly Smith och Kris Letang.

Ottawa tog ledningen på nytt efter 15.04, när Josh Norris slog till framspelad av Brady Tkachuk och Erik Brännström.

Ottawa gjorde två mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Brady Tkachuk och Erik Brännström, det sista med 2.26 kvar att spela av matchen kunde Drew O’Connor och Kris Letang göra både 4-2 och 4-3 för Pittsburgh. Ottawa utökade ledningen genom Tim Stutzle med 18.50 kvar i perioden.

Rickard Rakell reducerade förvisso, men närmare än 5-4 kom inte Pittsburgh.

Pittsburghs Kris Letang stod för tre poäng, varav ett mål. Brady Tkachuk gjorde ett mål och totalt tre poäng för Ottawa.

Det här var Ottawas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Pittsburghs sjunde uddamålsförlust.

Det här betyder att Ottawa är kvar på åttonde och sista plats, och Pittsburgh stannar på sjunde plats, i tabellen.

Torsdag 28 december möter Ottawa Toronto borta 01.00 och Pittsburgh möter NY Islanders borta 01.30.