Tampa Bay starkast i straffläggningen – vann borta mot Washington

Det var jämnt hela vägen när Washington mötte Tampa Bay hemma i NHL. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Tampa Bay var kyligare i avsluten och vann med 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0). Victor Hedman blev hjälte i straffläggningen.

Segern var Tampa Bays fjärde på de senaste fem matcherna.

Tampa Bay tog ledningen efter 7.31, genom Luke Glendening assisterad av Victor Hedman. Efter 2.02 i andra perioden nätade Anthony Mantha, framspelad av Nick Jensen och Aliaksei Protas och kvitterade för Washington. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I straffläggningen var det Tampa Bay som avgjorde till 1-2. Den avgörande straffen stod Victor Hedman för.

Det här var Washingtons sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Tampa Bays femte uddamålsseger.

Washington stannar därmed på fjärde plats, och Tampa Bay på fjärde plats, i tabellen.

På torsdag 28 december 01.00 spelar Washington borta mot NY Rangers, och Tampa Bay hemma mot Florida.