Minnesota vinnare mot Montreal – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Minnesota avgöra den jämna matchen hemma mot Montreal i NHL. Slutresultatet blev 4-3 (2-0, 0-1, 1-2, 1-0). Stor matchhjälte med bara fem sekunder kvar i förlängningen blev Kirill Kaprizov som gjorde det avgörande målet.

Segern var Minnesotas femte på de senaste sex matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

I början av matchen var Minnesota starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Matt Boldy och Marco Rossi. Efter 8.19 i andra perioden slog David Savard till, framspelad av Cole Caufield och Nick Suzuki och reducerade åt Montreal. 1.10 in i tredje perioden slog Nick Suzuki till på pass av Juraj Slafkovsky och Michael Matheson och kvitterade för Montreal.

8.57 in i perioden nätade Minnesotas Brock Faber på pass av Kirill Kaprizov och Joel Eriksson Ek och gav laget ledningen för Minnesota.

Efter 16.59 slog Juraj Slafkovsky till framspelad av David Savard och Michael Matheson och kvitterade för Montreal.

I förlängningen tog det 4.55 innan Minnesota avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Kirill Kaprizov, på pass av Marcus Johansson och Brock Faber.

Kirill Kaprizov gjorde ett mål för Minnesota och tre målgivande passningar.

Det här var Minnesotas femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Montreals nionde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Minnesota ligger kvar på sjunde plats och Montreal på sjätte plats i tabellen.

I nästa omgång har Minnesota Boston hemma i Xcel Energy Center, söndag 24 december 01.00. Montreal spelar borta mot Chicago lördag 23 december 02.30.