Seger på straffar för Rögle borta mot Växjö

Rögle vann till slut en jämn match mot Växjö i SHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där Rögle var starkare och vann med 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Linus Sandin för.

Förra veckan sparkade Rögle både tränaren Cam Abbott och sportchefen Chris Abbott. Under tisdagskvällen spelade skåningarna sin första match med Roger Hansson tillbaka som huvudtränare i båset.

Det blev då en stark 4-3-seger för Rögle efter straffläggning.

Första perioden var jämn. Växjö inledde bäst och tog ledningen genom Emil Sylvegård efter 10.35, men Rögle kvitterade genom Lucas Ekeståhl-Jonsson bara två minuter senare. Rögle startade också andra perioden starkast. Laget gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Anton Bengtsson och Michael Kapla innan Växjö svarade och gjorde 3-2 genom Joel Persson. 14.37 in i tredje perioden slog Dylan McLaughlin till och kvitterade för Växjö.

Fjärde perioden blev mållös.

Växjö har tre vinster och två förluster och 15–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rögle har två vinster och tre förluster och 13–18 i målskillnad. Det här var Växjös femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Rögles sjunde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Växjö ligger kvar på andra plats och Rögle på elfte plats i tabellen.

De båda lagen möts igen tisdag 26 december 15.15, i Vida Arena.