Lions avgjorde i sista perioden och vann mot Uddevalla

Lions vann borta mot Uddevalla i HockeyTrean södra A med 3-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Lions avgjorde i sista perioden.

– En spännande match som gällde mycket för båda lagen. Tråkigt att vi går förlorande ur fighten när vi känner att vi är det starkaste laget under långa perioder. Vi gör ändå en bra match vilket vi tar med oss in i nästa serie, tyckte Uddevallas lagledare Niklas Samuelsson, efter matchen.

Wille Jansson blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 5.45 in i sista perioden.

Första perioden var jämn. Lions inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Viggo Hansson efter 1.53, men Uddevalla kvitterade genom Pontus Nestorsson. Och Uddevalla hann också ta ledningen, genom Felix Andreasson. Efter 18.35 i andra perioden nätade Emil Bergman, framspelad av Johannes Jonsson och Viktor Stoltz och kvitterade för Lions. 5.45 in i tredje perioden nätade Lions Wille Jansson på pass av Elias Tärnbrink och avgjorde matchen för Lions.

Det här var Uddevallas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lions fjärde uddamålsseger.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Uddevalla slutar på fjärde plats, och Lions på tredje plats.