Hilmersson och Jonsson avgjorde hemma mot Lysekil

Det blev en uddamålsseger för Lions i matchen mot Lysekil i HockeyTrean södra A på onsdagen. Laget vann med 2-1 (0-0, 2-1, 0-0) hemma i Lionshov Ishall.

Lysekils assisterande tränare Anders Friberg tyckte så här om matchen:

– Jämn match som kan gå åt vilket håll som helst. Vi skapar tillräckligt med chanser för att få in ett par puckar till. Trots förlusten så tycker vi att spelet över 60 minuter är ett fall framåt jämfört med tidigare. Tycker kvällens insats är en av de bättre denna säsongen så vi ska inte gräva ner oss. Vi ville ha en bra prestation av killarna idag och de tycker jag att vi fick. Nu vill vi avsluta serien på bästa sätt hemma mot Hisingen på söndag.

Den första perioden slutade mållös. Andra perioden var jämn. Lysekil inledde bäst och tog ledningen genom Lukas Olofsson efter 6.37, men Lions kvitterade genom Filip Hilmersson. Och Lions hann också ta ledningen, genom Johannes Jonsson. I tredje perioden höll Lions i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Lions tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Lysekils andra uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Lions på tredje plats i tabellen, och Lysekil är på femte plats.

I nästa match möter Lions Uddevalla borta och Lysekil möter Hisingen hemma. Båda matcherna spelas söndag 3 december 17.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: