Nyköping kvalklart trots förlust mot Enköping

Efter en bra säsong i hockeyettan östra är Nyköping nu klart för kval. Det trots förlust, 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-1) efter förlängning, på bortaplan mot Enköping.

Enköpings tränare Christian Nordenberg om matchen:

– Vi börjar förstå vad det handlar om. Hårt jobb över 60 minuter är det som krävs. Viktor har ett par svettiga räddningar i förlängningen som verkligen ger oss chansen. Vi har länge pratat om att ta det vi får och idag är vi effektivare än tidigare. Processen går vidare och det är bra att få kvitton på att vi tar steg i rätt riktning.

August Sandell blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 4.57 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Enköping inledde bäst och tog ledningen genom Tobias Smids efter 4.58, men Nyköping kvitterade genom Hampus Engman efter 17.45. Efter 4.56 i andra perioden gjorde Nyköping 1-2 genom Albin Ivarsson-Hamberg.

Efter 7.40 av perioden kunde Maximilian Popovic göra 2-2 för Enköping. Nyköping tog ledningen på nytt genom Tim Thorsèn efter 11.53 i tredje perioden.

Enköping gjorde 3-3 genom August Sandell efter 12.44 av matchen. I förlängningen tog det 4.57 innan Enköping också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev August Sandell.

Förlusten var Nyköpings fjärde uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Enköping på åttonde plats i tabellen, och Nyköping är på tredje plats.

På söndag 3 december 16.00 spelar Enköping hemma mot Vallentuna, och Nyköping borta mot Segeltorp.