Formstarka Skövde vann mot Forshaga

Skövde är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Forshaga borta i Ängevi Ishall på onsdagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 1-6 (0-4, 1-1, 0-1) innebär att Skövde nu har sju segrar i följd i hockeyettan västra.

Forshagas tränare Thomas Engman om matchen:

– Vi ger bort matchen i första perioden. Vi förlorar den med 0-4. Sedan jämnar vi ut spelet. Men en riktigt tung förlust.

Skövde spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom mål av Alexander Ternblad, Jesper Andersson, Joshua Laframboise och Emil Smedberg. Skövde ökade ledningen till 0-5 genom Gustav Lindberg efter 3.05 i andra perioden.

Efter 8.22 av perioden kunde Jakob Olsson göra 1-5 för Forshaga. Skövde punkterade matchen med ett 1-6-mål med en sekund kvar att spela genom Thomas Lee på pass av John Frändberg och Karl Jonsson. 1-6-målet blev matchens sista.

Thomas Lee gjorde ett mål för Skövde och två assist.

Med tre omgångar kvar är Forshaga på sjätte plats i tabellen, medan Skövde är på andra plats.

I nästa match möter Forshaga Borlänge hemma och Skövde möter Falu IF hemma. Båda matcherna spelas söndag 3 december 16.00.