Halmstad klart för kval efter seger mot Mörrum

Efter seger, 3-2 (2-1, 1-0, 0-1), på hemmaplan mot Mörrum står det klart att Halmstad efter en bra säsong i hockeyettan södra är klart för kval.

– Vi kommer inte alls upp i vår fulla kapacitet. Men tillräckligt hög för att vinna matchen. Och med tre omgångar kvar bli klara för allettan, som har varit vårt kortsiktiga mål denna säsongen, tyckte Halmstads tränare Jens Berggrad, efter matchen.

Halmstad tog ledningen efter 7.01, genom Victor Gagic framspelad av Viktor Bernhardtz och Robin Dahse.

Mörrum kvitterade till 1-1 efter 10.01, när Mathias Kemppi fick träff assisterad av Hugo Frylén och Hugo Lindman Gustafsson.

Halmstad tog ledningen på nytt efter 17.52, när Victor Gagic återigen slog till på pass av Jonatan Lundgren och Jacob Crespin.

Efter 15.03 i andra perioden nätade Viktor Bernhardtz, på pass av Robin Dahse och Victor Gagic och gjorde 3-1. 11.37 in i tredje perioden slog Jack Stjernqvist till framspelad av Tobias Brahm och Samuel Wälimaa och reducerade för Mörrum. Men mer än så orkade Mörrum inte med.

Halmstad har två segrar och tre förluster och 11–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mörrum har en vinst och fyra förluster och 11–23 i målskillnad. Det här var Halmstads femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Mörrums tredje uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Halmstad på tredje plats i tabellen, medan Mörrum är på nionde plats.

I nästa match, söndag 3 december 16.00, har Halmstad Tyringe borta i Tyrs Hov Sportcentra, medan Mörrum spelar borta mot Borås.