Formstarka AIK Härnösand tog ny seger mot Kovland

AIK Härnösand är svårstoppade för tillfället. När laget mötte Kovland borta i FD Maskin Arena på måndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 1-4 (1-0, 0-2, 0-2) innebär att AIK Härnösand nu har tre segrar i följd i J20 Region norr B herr, efter att tidigare haft en tuff trend.

Kovland startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.22 slog Oliver Cabala till på pass av Edgars Mucenieks och Timoer Roodenburg. Efter 4.13 i andra perioden slog Vincent Karlsson till, framspelad av Erik Asplund och kvitterade för AIK Härnösand.

Arturs Medvedevs gjorde dessutom 1-2 efter 15.44 på pass av Gergo Kozma.

I tredje perioden var AIK Härnösand starkast och gick från 1-2 till 1-4 genom två snabba mål i slutet av perioden av Gergo Kozma och Malte Lärnvåg och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 53 sekunder kvar att spela.

AIK Härnösands Gergo Kozma stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här betyder att AIK Härnösand ligger på femte plats i tabellen, och Kovland är på sjunde plats.

Fredag 1 december 19.30 spelar Kovland hemma mot Östersund. AIK Härnösand möter Sundsvall J20 hemma i Högslättens Ishall torsdag 30 november 19.30.