Philip Lekander tvåmålsskytt för Skärblacka i segern mot Valdemarsvik

Skärblacka vann mötet med Valdemarsvik hemma med 5-3 (2-1, 2-1, 1-1) på söndagen i HockeyTrean södra D.

Första perioden var jämn. Valdemarsvik inledde bäst och tog ledningen genom Hugo Olsson efter 11.36, men Skärblacka kvitterade genom David Engberg. Och Skärblacka hann också ta ledningen, genom Philip Lekander. Skärblacka gjorde två mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Hampus Andersson och Philip Lekander.

Valdemarsvik reducerade dock till både 4-2 och 4-3 genom Hugo Olsson och Hugo Olsson efter 20.28 av perioden. 3.19 in i tredje perioden slog Eric Asp till framspelad av Emil Rotviker och Albin Karlsson och ökade ledningen för Skärblacka. Därmed hade Skärblacka vänt matchen. 5-3-målet blev matchens sista.

Hugo Olsson gjorde tre mål för Valdemarsvik. David Engberg stod för tre poäng, varav ett mål för Skärblacka och Agaton Lantz hade tre assists.

Skärblacka har tre segrar och två förluster och 24–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Valdemarsvik har en vinst och fyra förluster och 9–34 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Skärblacka på fjärde plats i tabellen, och Valdemarsvik är på sjätte plats.

I nästa omgång har Skärblacka Linköping Mighty Ravens borta i Stångebro Ishall, onsdag 29 november 19.00. Valdemarsvik spelar hemma mot Vita Hästen torsdag 30 november 19.00.