Sörhaga/Alingsås kan fira seriesegern efter 6-2 mot Skara

Med 6-2 (3-0, 1-0, 2-2) mot bortalaget Skara är det klart. Sörhaga/Alingsås är slutsegrare i HockeyTrean södra B. Skara ligger på tredje plats i tabellen.

– Jag tycker vi spelar bra och dominerar matchen i långa stunder. I andra perioden drog vi på oss lite för många utvisningar men spelade bra i boxplay och dödade utvisningarna på ett bra sätt, kommenterade Sörhaga/Alingsås tränare Martin Krook.

Skaras tränare Patrik Boström tyckte så här om matchen:

– Vi möter ett bra lag som tar vara på våra misstag. Vi vinner inte våra dueller och då studsar inte pucken vår väg heller. Vi ger inte upp och försöker fullt ut hela matchen. Nu har vi en match kvar i grundserien och den är hemma på fredag. Hoppas vi får ett extra stöd från läktaren.

Efter segern står det klart att Sörhaga/Alingsås efter en bra säsong i HockeyTrean södra B är klart för Alltrean.

Segern var Sörhaga/Alingsås femte på de senaste sex matcherna, och sjätte raka segern på hemmaplan.

Sörhaga/Alingsås spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Pontus Lagström, Hampus Serrestam och Anton Hammarstrand. Efter 7.19 i andra perioden nätade Hampus Serrestam ännu en gång, och gjorde 4-0. Efter 6.54 av matchen kunde Didrik Gardelach göra 4-1 för Skara.

Sörhaga/Alingsås gjorde dock två mål i tredje perioden och gick från 4-1 till 6-1, målen av Deniss Kontseus och Aron Gebreselassie. Målen punkterade matchen.

Olof Andersson reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Skara. Sörhaga/Alingsås tog därmed en säker seger.

Nästa motstånd för Sörhaga/Alingsås är Tibro IK. Lagen möts söndag 3 december 16.00 i Tibro Ishall. Skara tar sig an Trollhättans HC hemma fredag 1 december 19.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: