Hattrick av Dominik Chara när Osby slog Åstorp IK

Dominik Chara stod för ett hattrick när Osby besegrade Åstorp IK på bortaplan i HockeyTrean södra F med 5-4 (1-1, 1-1, 2-2, 1-0) efter förlängning. Daniel Petersson gjorde dom andra två målen för segrarna, målen för Åstorp IK gjordes av Samuel Ingvarsson 3 och Christian Kristiansen.

Segermålet för Osby stod Dominik Chara för 2.56 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Åstorp IK inledde bäst och tog ledningen genom Samuel Ingvarsson efter 18.03, men Osby kvitterade genom Dominik Chara i slutet av perioden. Åstorp IK gjorde 2-1, på nytt genom Samuel Ingvarsson efter 12.40 i andra perioden.

Osby kvitterade till 2-2 genom Daniel Petersson efter 19.19 av perioden. Efter 5.04 i tredje perioden gjorde Osby 2-3, återigen genom Dominik Chara.

Efter 9.33 av matchen kunde Christian Kristiansen gjorde 3-3 för Åstorp IK.

Osby tog ledningen på nytt, på nytt genom Daniel Petersson efter 12.50.

Åstorp IK gjorde 4-4 genom Samuel Ingvarsson med 4.16 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 2.56 innan Osby avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Dominik Chara, på pass av Daniel Petersson och Kasper Forsell.

Osbys Kasper Forsell hade fyra assists, Dominik Chara stod för fyra poäng, varav tre mål och Daniel Petersson gjorde två mål och spelade fram till ett mål. Samuel Ingvarsson gjorde tre mål för Åstorp IK.

Det här var Åstorp IK:s femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Osbys tredje uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Åstorp IK på fjärde plats i tabellen, medan Osby är på sjätte plats.

Åstorp IK tar sig an Trelleborg i nästa match borta fredag 1 december 19.00. Osby möter Lund Giants hemma torsdag 30 november 19.00.