Sundsvall vände och vann – tack vare Edström Petre och Wiberg

Sundsvall låg under inför sista perioden i bortamatchen i hockeyettan norra mot Vännäs. Men laget vände underläget och vann, tack vare mål av Oskar Edström Petre och Filip Wiberg, med 3-2 (0-1, 1-1, 2-0) i söndagens match i Vännäs Ishall.

– Vi gör en bra match mot ett lag som siktar mot Allsvenskan. Vi har stolpe ut idag helt enkelt, kommenterade Vännäs huvudtränare Peter Wallmark.

Vännäs tog ledningen efter 18.27, genom Wilhelm Blömer assisterad av Axel Blom och Filip Lindén. Vännäs utökade ledningen genom Axel Blom efter 11.19 i andra perioden och kom allt närmare segern.

Sundsvall reducerade dock till 2-1 genom Emil Melander efter 13.55 av perioden. 3.40 in i tredje perioden nätade Sundsvalls Oskar Edström Petre framspelad av Ludvig Westerlund och kvitterade för Sundsvall.

Efter 12.03 slog Filip Wiberg till på pass av Johan Lindholm och Joel Nyman och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Vännäs med 18–11 och Sundsvall med 15–15 i målskillnad. Det här var Vännäs femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Sundsvalls fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Vännäs är kvar på sjunde plats, och Sundsvall stannar på tredje plats, i tabellen.

Vännäs tar sig an Bodens HF i nästa match borta onsdag 29 november 19.00. Sundsvall möter Strömsbro borta onsdag 6 december 19.00.