Örebro Hockey J18 vann toppmötet mot Leksand med 7-1

Örebro Hockey J18 tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Leksand i J18 Region väst herr på söndagen med 7-1 (2-0, 4-1, 1-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

Med fyra omgångar kvar är Örebro Hockey J18 på andra plats i tabellen, medan Leksand är på femte plats.

– Jag tycker att vi gör en gedigen insats där vi tar vara på våra chanser. Andra halvan av matchen har vi bra kontroll på händelserna och tar en välförtjänt seger, tyckte Örebro Hockey J18:s tränare Karl Kling, efter matchen.

Segern var Örebro Hockey J18:s sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Örebro Hockey J18 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Dante Josefsson-Westling, Hugo Orrsten och Elton Hermansson. Leksand reducerade dock till 3-1 genom Olle Därth tidigt i andra perioden av perioden.

Örebro Hockey J18 stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 3-1 till 6-1 på bara 6.55. Laget punkterade matchen med ett 7-1-mål med 1.42 kvar att spela återigen genom Elton Hermansson. 7-1-målet blev matchens sista.

Nästa motstånd för Örebro Hockey J18 är Grums. Leksand tar sig an Valbo J18 hemma. Båda matcherna spelas torsdag 30 november 19.00.