Hallsta ny serieledare efter seger mot Ullfors

Hallsta slog Ullfors hemma med 5-1 (2-0, 1-1, 2-0) och är ny serieledare i HockeyFyran Uppland A efter sex spelade matcher, tre poäng före SHK Hockey. Ullfors ligger på tredje plats i tabellen.

Segern var Hallstas femte på de senaste sex matcherna.

I början av matchen var Hallsta starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Kim Rosman och Jesper Andersson. Efter 10.55 av perioden kunde Viktor Birkehorn göra 2-1 för Ullfors.

Hallsta gjorde dock två mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av Alexander Lamu och David Kotkajuuri. 15.15 in i tredje perioden slog Felix Haeger-Sjöström till på pass av Andreas Holstein Holstein och Kim Rosman och ökade ledningen för Hallsta. Det fastställde slutresultatet till 5-1.

Felix Haeger-Sjöström gjorde ett mål för Hallsta och två målgivande passningar.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 1 december. Då möter Hallsta Östervåla i Lundahallen 19.30. Ullfors tar sig an SHK Hockey hemma 19.00.