Förlängningsseger för Kalmar mot Tingsryd

Matchen mellan hemmalaget Kalmar och gästande Tingsryd i Hockeyallsvenskan var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0). Victor Laz blev matchhjälte för Kalmar med sitt mål blott 05 sekunder in i förlängningen.

– Vi har lite problem i andra perioden, där tappar vi konsekvensen i spelet. Vi tycker dock att första och sista är bra perioder från vår sida. Lyckas inte avgöra under full tid, men vi tar det ikväll, kommenterade Kalmars tränare Viktor Tuurala.

Därmed har Kalmar vunnit fyra matcher i rad på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Tingsryd inledde bäst och tog ledningen genom Simon Åkerström efter 9.42, men Kalmar kvitterade genom Theoklis Theocharidis. Och Kalmar hann också ta ledningen, genom Jesper Broeng. Efter 6.14 i andra perioden nätade Simon Åkerström återigen, på pass av Felix Olsson och Melker Eriksson och kvitterade för Tingsryd. Men Kalmar avgjorde matchen med -1.55 kvar att spela genom Victor Laz framspelad av Theoklis Theocharidis och Teemu Väyrynen.

Det här var Kalmars sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tingsryds femte uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet nionde plats i tabellen. Tingsryd är på elfte plats.

På måndag 27 november 19.00 spelar Kalmar borta mot Djurgården, och Tingsryd hemma mot AIK.