Bik Karlskoga starkast i straffläggningen – vann borta mot Tingsryd

Det var jämnt hela vägen när Tingsryd mötte Bik Karlskoga hemma i Hockeyallsvenskan. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Bortalaget var kyligare i avsluten och vann med 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0). Theodor Pistek blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Formen på bortaplan håller därmed i sig för Bik Karlskoga, som nu har fyra raka segrar.

Tingsryd tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Jonatan Harju assisterad av Simon Åkerström och Maksim Semjonov. Efter 10.18 i andra perioden slog Eskild Bakke Olsen till, på pass av Henrik Larsson och kvitterade för Bik Karlskoga.

Tingsryds Pontus Netterberg gjorde 2-1 efter 13.13 framspelad av Jonatan Harju och Simon Åkerström.

7.33 in i tredje perioden slog Gustaf Thorell till framspelad av Henrik Larsson och Eskild Bakke Olsen och kvitterade för Bik Karlskoga.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Tingsryds tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bik Karlskogas andra uddamålsseger.

Det här betyder att Bik Karlskoga ligger på elfte plats i tabellen, och Tingsryd är på nionde plats.

Tingsryd tar sig an Djurgården i nästa match borta tisdag 7 november 19.00. Bik Karlskoga möter Västerås hemma lördag 11 november 18.00.