Pittsburgh utklassade San Jose på bortaplan

Pittsburgh dominerade stort när laget vann på bortaplan mot San Jose i NHL med hela 10-2 (2-0, 5-1, 3-1).

Pittsburgh startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Reilly Smith. Och det var bara början. Pittsburgh tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.15 genom Jake Guentzel, och gick upp till 0-4 innan San Jose svarade.

Segern skrevs till slut till 1-8 för Pittsburgh. Pittsburgh vann också tredje perioden 1-3 och matchen med hela 10-2.

Jake Guentzel gjorde två mål för Pittsburgh och två assist, Bryan Rust stod för fyra poäng, varav ett mål och Reilly Smith gjorde två mål och spelade fram till två mål.

San Jose har fem förluster och 4–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Pittsburgh har två vinster och tre förluster och 20–15 i målskillnad.

Resultatet innebär att San Jose ligger kvar på åttonde och sista plats och Pittsburgh sist, på åttonde plats i tabellen.

Onsdag 8 november möter San Jose Philadelphia hemma 04.30 och Pittsburgh möter Anaheim Ducks borta 04.00.