Äntligen seger för Calgary mot Seattle

Det blev sex förluster i rad för Calgary i NHL. Men borta mot Seattle kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Climate Pledge Arena slutade 3-6 (2-1, 0-1, 1-4).

Seattle tog ledningen efter 9.56, genom Oliver Bjorkstrand assisterad av Justin Schultz och Yanni Gourde.

Calgary kvitterade till 1-1 efter 13.59, när Martin Pospisil slog till framspelad av Nazem Kadri och Dillon Dubé.

Seattle tog ledningen på nytt efter 16.25, genom Eeli Tolvanen på pass av Yanni Gourde och Devin Shore.

Efter 19.09 i andra perioden slog Noah Hanifin till, på pass av Jonathan Huberdeau och Connor Zary och kvitterade för Calgary. Calgary tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.35 genom Yegor Sharangovich, och gick upp till 2-4 innan Seattle svarade.

3-6 blev det till slut för Calgary.

För Calgary gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Seattle är på femte plats.

Nästa motstånd för Seattle är Arizona Coyotes. Calgary tar sig an Nashville hemma. Båda matcherna spelas onsdag 8 november 03.00.