Rögle ryckte i sista perioden och vann mot Luleå

Rögle vann borta mot Luleå i SHL med 5-3. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2-2, innan Rögle avgjorde i sista perioden.

Första perioden var jämn. Rögle BK inledde bäst och tog ledningen genom Michael Kapla efter 10.40, men Luleå kvitterade genom Pontus Själin. Och Luleå hann också ta ledningen, genom Linus Omark. Efter 3.57 i andra perioden nätade Rodrigo Abols, på pass av Adam Tambellini och Valtteri Viljanen och kvitterade för Rögle.

Luleå HFs Brendan Shinnimin gjorde 3-2 efter 20.41 framspelad av Nikola Pasic.

Rögle gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 3-2 till ledning med 3-5. Det sista målet kom med 12 sekunder kvar av matchen.

Linus Sandin gjorde två mål för Rögle och spelade fram till ett mål.

Luleå ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Rögle är på tolfte plats.

I nästa match, torsdag 16 november 19.00, har Luleå Timrå borta i SCA Arena, medan Rögle spelar hemma mot HV 71.