Mariestad vände underläge till seger

Mariestad hade problem och låg under med 0-1 efter två perioder i matchen i hockeyettan västra mot Forshaga i Ängevi Ishall. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 4-1 för bortalaget Mariestad.

– Vi spelar riktigt bra fram till deras kvittering. Sen faller vi tyvärr ihop. En tung och onödig förlust, kommenterade Forshagas tränare Thomas Engman.

Mariestads tränare Ronny Helander tyckte till om matchen:

– En helt okej första period. Sedan går vi ner oss i andra och gör inte jobbet fullt ut. Vi krigar oss tillbaka in i matchen i tredje och till slut kommer utdelningen. En eloge till killarna som har tålamodet och fortsätter jobba hårt även fast inte spelet stämmer till 100%.

Segern var Mariestads nionde på de senaste tio matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

Forshaga tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Jonathan Ström framspelad av Tobias Björklund och Linus Skager.

Andra perioden blev mållös. Mariestad vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 1-0 till 1-4 i tredje perioden inom bara 5.43. Mariestads mål gjordes av Simon Ericsson, Simon Svensson, Manne Håkansson och Andreas Thelander. 1-3-målet kom med bara 03.31 kvar att spela. Och med 01.05 kvar kom också 1-4. Därmed tog laget en säker seger.

Forshaga stannar därmed på sjätte plats, och Mariestad toppar fortfarande tabellen.

I nästa omgång har Forshaga Tranås borta i Stiga Arena, fredag 10 november 19.00. Mariestad spelar hemma mot Dalen fredag 17 november 19.00.