Lukas Lundberg det stora utropstecknet när Boden slog Kiruna

Boden besegrade Kiruna borta i J20 Region norr A herr med 5-1 (2-0, 1-1, 2-0). Men snackisen var Lukas Lundberg – som gjorde ett hattrick för Boden.

Övriga mål för bortalaget gjordes av Johan Hansson och Philip Wikman, enda målskytt för Kiruna blev Alexander Rotmalm.

I början av matchen var Boden starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Philip Wikman och Lukas Lundberg. Boden ökade ledningen till 0-3, återigen genom Lukas Lundberg efter 5.15 i andra perioden.

Kiruna reducerade dock till 1-3 genom Alexander Rotmalm med 3.49 kvar att spela av perioden. Boden fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-1. Målen i sista perioden gjordes av Lukas Lundberg och Johan Hansson.

Tre poäng av Philip Wikman

Philip Wikman gjorde ett mål för Boden och två assist och Lukas Lundberg gjorde tre mål

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Kiruna med 22–16 och Boden med 18–12 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Boden nu ligger på tredje plats. Kiruna är på andra plats.

Kiruna tar sig an Kalix i nästa match hemma söndag 5 november 15.00. Boden möter Kiruna hemma lördag 11 november 13.00.