Straffseger för Valbo J20 hemma mot Malung

Valbo J20 vann en riktigt jämn match mot Malung i J20 Region väst herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där Valbo J20 var starkare och vann med 6-5 (0-1, 1-3, 4-1, 0-0, 1-0). Noah Högström blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

– Vi kommer helt fel in i matchen, och får inte grepp om spelet förens i tredje perioden. Matchen går till förlängning där vi har flera chanser att avgöra, men det är först i straffläggningen vi drar längsta stråt och tar hem segern, tyckte Valbo J20:s lagledare Johan Melin, efter matchen.

Segern var Valbo J20:s sjunde på de senaste nio matcherna.

Malung tog ledningen efter nio minuters spel, genom Albin Sundhäll. Även i andra perioden var det Malung som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 1-4.

I tredje perioden var det i stället Valbo J20 som hade greppet. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

Fyra poäng av Albin Sundhäll

I straffläggningen var det Valbo J20 som avgjorde till 6-5. Den avgörande straffen stod Noah Högström för.

Albin Sundhäll gjorde ett mål för Malung och tre assist. Melker Bergström och Noah Högström gjorde två mål och ett assist var för Valbo J20.

Det här var Valbo J20:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Malungs fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Malung ligger på sjunde plats i tabellen, och Valbo J20 är på andra plats.

Valbo J20 tar sig an Orsa i nästa match borta lördag 11 november 13.15. Malung möter samma dag 16.00 Strömsbro hemma.