Borlänge vann stort senast – nu tog Hudiksvall revansch

Det var ombytta roller när Hudiksvall tog emot Borlänge i Holmen Center på lördagen. Hudiksvall vann matchen i J20 Region väst herr med 5-1 (0-0, 2-0, 3-1). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Borlänge med hela 7-1.

Borlänges tränare Mikael Andersson om matchen:

– Vi viker ned oss totalt efter halva matchen och skapar för lite framåt så Hudik vinner rättvist.

Den första perioden slutade mållös. Hudiksvall startade andra perioden bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Melvin Zetterberg och Sixten Frånberg. Hudiksvall stod därefter för tre raka mål i början av tredje perioden när laget gick från 2-0 till 5-0 på bara 5.01.

Max Carlsson reducerade förvisso, men närmare än 5-1 kom inte Borlänge. Hudiksvall tog därmed en säker seger.

Hudiksvall ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Borlänge ligger på fjärde plats.

Fredag 10 november 19.30 spelar Hudiksvall hemma mot BIK Karlskoga J20. Borlänge möter Grums borta i Billerudhallen lördag 11 november 13.00.