Tre poäng för Rögle hemma mot Oskarshamn

Rögle vände och vann mötet med Oskarshamn borta med 4-2 (1-2, 2-0, 1-0) på lördagen i J20 Nationell södra herr.

Rögles tränare David Axebrink tyckte till om matchen:

– Att vinna två matcher back to back är svårt, det speglar också vår prestation i första perioden som är under all kritik. Skönt att vi hittar ett sätt att vinna matchen.

Första perioden var jämn. Rögle inledde bäst och tog ledningen genom August Renemark efter 2.34, men Oskarshamn kvitterade genom Calle Karlsson. Och Oskarshamn hann också ta ledningen, genom Borna Kopac. Efter 9.51 i andra perioden nätade Laban Persson, på pass av Eric Schneller och Axel Smeds och kvitterade för Rögle.

Isac Solberg gjorde dessutom 2-3 efter 10.22 framspelad av Max Karlsson och Axel Smeds.

Laget punkterade matchen med ett 2-4-mål med en sekund kvar att spela genom Isac Nielsen assisterad av Isac Solberg. 2-4-målet blev matchens sista.

Oskarshamn har en vinst och fyra förluster och 11–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rögle har tre vinster och två förluster och 20–12 i målskillnad.

Det här betyder att Rögle ligger på sjätte plats i tabellen, och Oskarshamn är på elfte och sista plats.

Nästa motstånd för Oskarshamn är Malmö. Lagen möts söndag 5 november 16.00 i Be-Ge Hockey Center. Rögle tar sig an Linköping hemma lördag 18 november 16.00.