Luleå vann på hemmaplan mot Mora

Luleå vann mötet med Mora hemma med 5-2 (0-0, 2-1, 3-1) på lördagen i J20 Nationell norra herr.

Moras tränare Erik Johansson:

– We were in the hunt for 40-45min of the game but poor decisions, lost battles and poor D zone cost us.

Segern var Luleås femte på de senaste sex matcherna.

Den första perioden slutade mållös. Luleå startade andra perioden vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Johannes Mäki och Filip Holst-Persson innan Mora svarade och gjorde 2-1 genom Marton Nemes. 4.53 in i tredje perioden slog Johannes Mäki till återigen på pass av Joel Kant och David Thomasson och ökade ledningen för Luleå.

7.40 in i perioden nätade Moras Melker Bertals på pass av Anthon Nilsson-Andren och Felix Johansson och reducerade för Mora. Fler mål än så blev det inte för Mora.

Efter 9.01 slog Elias Callgren till framspelad av Isac Hedqvist och Axel Löfgren och ökade ledningen för Luleå.

Efter 14.39 gjorde Elias Callgren mål ännu en gång framspelad av David Granberg och ökade ledningen för Luleå. Det fastställde slutresultatet till 5-2.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. Mora är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Luleå är Leksand. Mora tar sig an Skellefteå AIK J20 borta. Båda matcherna spelas söndag 5 november 12.00.