Kalmar avgjorde i förlängningen mot Västerås

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Kalmar avgöra den jämna matchen hemma mot Västerås i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 4-3 (3-0, 0-2, 0-1, 1-0). Stor matchhjälte 37 sekunder in i förlängningen blev Teemu Väyrynen som stod för det avgörande målet.

– Ganska bra insats ikväll. Vi gillade starten, vi är inte riktig lika konsekventa i andra perioden, men steppar upp i tredje. Det känns som retroaktiv utdelning att vi tar hem matchen i 3 mot 3, tyckte Kalmars tränare Viktor Tuurala, efter matchen.

Kalmar spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Kim Strömberg, Erik Norén och Adam Hirsch. Västerås reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Nicholas Hutchison och Jared Dmytriw efter 9.53 av perioden. 5.40 in i tredje perioden slog Nicholas Hutchison till på nytt på pass av Trevor Mingoia och Erik Flood och kvitterade för Västerås.

Men Kalmar avgjorde matchen med -1.23 kvar att spela genom Teemu Väyrynen på pass av Victor Laz och Theoklis Theocharidis.

Kalmar har tre segrar och två förluster och 18–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västerås har två vinster och tre förluster och 16–18 i målskillnad. Det här var Kalmars fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Västerås tredje uddamålsförlust.

Västerås nya tabellposition är sjätte plats, medan Kalmar är på åttonde plats.

Kalmar möter Västervik i nästa match hemma söndag 5 november 15.00. Västerås möter samma dag AIK borta.