Underläge mot Oskarshamn – då vände Linköping och vann

Hemmalaget Oskarshamn hade greppet efter första perioden och ledde med 3-1 i SHL. Men Linköping vände på matchen och vann till slut med 6-4 (1-3, 1-1, 4-0).

Segern var Linköpings fjärde på de senaste fem matcherna.

Oskarshamn stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 9.21 i början av perioden.

Med 3.27 kvar att spela av perioden kunde William Worge Kreü göra 3-1 för Linköping. Linköping reducerade dock på nytt till 3-2 genom Ty Rattie efter 13.42 av perioden.

Oskarshamn utökade ledningen genom Ahti Oksanen efter 14.30 i andra perioden. Linköping vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 4-2 till 4-6 i tredje perioden. Worge Kreüs 4-6-mål kom med 6 sekunder kvar av matchen.

För Oskarshamn gör resultatet att laget nu ligger på 14:e och sista plats i tabellen, medan Linköping är på nionde plats.

Oskarshamn möter Växjö i nästa match borta lördag 4 november 18.00. Linköping möter samma dag Skellefteå hemma.