Tingsryd en lätt match för Linköping som vann klart

Linköping fick rejäl utdelning när laget vann på hemmaplan mot Tingsryd i J18 Region syd herr med 6-1 (2-0, 2-1, 2-0).

– En bra match från vår sida där vi är det bättre laget från start till mål. Jag gillar att vi åker mycket skridskor och spelar pucken till varandra. Vi skapar många bra målchanser genom det och lyckas även göra ett par väldigt fina hockeymål. Vi släpper inte heller till så många farliga målchanser då vi har bra kontroll på matchen och alltid har mycket folk med oss hem i deras omställningar, kommenterade Linköpings tränare Jesper Bohlin.

I början av matchen var Linköping starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Axel Bjurman och Melvin Nilsson. Efter 10.49 i andra perioden ökade Linköping på till 3-0 genom Sebastian Dahlqvist.

Tingsryd reducerade dock till 3-1 genom Arvid Ottoson Knuuttila efter 11.20 av perioden.

Linköping ökade ledningen till 4-1 genom Milton Carpenhammar efter 19.43. Linköping fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Sixten Påhlman och Sebastian Dahlqvist.

Linköpings Atle Enander hade tre assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Linköping på sjätte plats och Tingsryd på sjunde plats.

I nästa match, söndag 5 november, har Linköping Vita Hästen borta i Himmelstalundshallen 13.30, medan Tingsryd spelar borta mot Rögle 16.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: