Elias Pettersson tremålskytt i Vancouvers seger mot Nashville

Elias Pettersson stod för ett hattrick när Vancouver besegrade Nashville på hemmaplan med 5-2 (1-2, 2-0, 2-0) i NHL. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Sam Lafferty och J.T. Miller, målen för Nashville gjordes av Dante Fabbro och Colton Sissons.

Segern var Vancouvers fjärde på de senaste fem matcherna.

Vancouver tog ledningen efter 13.46, genom Sam Lafferty assisterad av Quinn Hughes och Anthony Beauvillier.

Nashville kvitterade till 1-1 efter 16.06, när Colton Sissons slog till på pass av Roman Josi och Liam Foudy.

Laget tog också ledningen efter 16.40, genom Dante Fabbro framspelad av Filip Forsberg och Ryan O’Reilly.

Vancouver kvitterade till 2-2 efter 20.53, när Elias Pettersson hittade rätt framspelad av Quinn Hughes och Ilya Mikheyev.

Vancouver gjorde också 3-2 efter 16.40 i andra perioden när Elias Pettersson fick träff återigen på pass av Andrei Kuzmenko och Filip Hronek. I tredje perioden gjorde Vancouver 4-2 efter 4.08 genom J.T. Miller. Och med bara 2.55 kvar satte Elias Pettersson avgörande 5-2.

Vancouvers Quinn Hughes hade tre assists.

Vancouver stannar därmed på andra plats, och Nashville på femte plats, i tabellen.

Fredag 3 november spelar Vancouver borta mot San Jose 03.30 och Nashville mot Seattle borta 03.00 i Climate Pledge Arena.