Carl-Henrik Edwardsson förlänger med Västervik – och lånas ut

Carl-Henrik Edwardsson blir kvar i Västervik även över säsongen 24/25. Klubben och spelaren är överens om ett nytt kontrakt redan nu.
– Vi har haft ett väldigt bra snack om nutid och framtid, säger VIK:s sportchef Victor Öhman.

Carl-Henrik Edwardsson öste in mål och poäng i J20-laget förra säsongen, och gjorde dessutom 35 allsvenska matcher för Västerviks IK samt elva matcher i HockeyEttan för Nybro. 

Den här säsongen har 20-åringen bara fått spela några få minuter i HockeyAllsvenskan – men trots det väljer Västervik att redan nu säkra upp förstaårssenioren över säsongen 24/25.

– Först och främst är vi jätteglada över att vi skrivit ett nytt kontrakt med CH. Vi har haft ett väldigt bra snack om nutid och framtid där han tror på denna processen som vi har pratat med honom om och det är vi väldigt glada för, säger sportchefen Victor Öhman i ett pressmeddelande.

Lånas ut till Huddinge

Edwardsson kommer dock inte spela i Västervik den närmaste tiden. Han lånas istället ut till Huddinge i HockeyEttan. VIK kommer att kunna ta tillbaka  honom när de vill.

Carl-Henrik Edwardsson väntar alltjämt på sitt första allsvenska mål, men han nätade fyra gånger om för Nybro i HockeyEttan. Dessutom gjorde han 23 mål på bara 19 matcher i J20 Region förra säsongen.


TV: “Andra klubbar ligger mer i framkant”



 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: