Strömsbro säkrade bonuspoängen på hemmaplan mot Vännäs

Matchen i HockeyEttan norra mellan hemmalaget Strömsbro och gästande Vännäs var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0). Matchhjälte blev Leon Okonkwo Prada, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Strömsbro tog därmed andra raka segern, efter 3-0 mot Clemensnäs i premiären.

Första perioden var jämn. Strömsbro inledde bäst och tog ledningen genom Emil Lindgren efter 8.50, men Vännäs kvitterade genom Axel Blom efter 13.14. Vännäs gjorde också 1-2 efter 3.29 i andra perioden när Helmer Oskarsson hittade rätt framspelad av Marwin Wedemo Nordkvist och Filip Wiberg. 5.01 in i tredje perioden nätade Strömsbros Jesper Åhlen-Hedenström på pass av Tim Alverhag och Calle Westerlund och kvitterade för Strömsbro. I förlängningen tog det 2.01 innan Strömsbro också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Leon Okonkwo Prada, på pass av Jesper Åhlen Hedenström.

Strömsbro tar sig an Hudiksvall i nästa match borta fredag 13 oktober 19.00. Vännäs möter Örnsköldsvik Hockey hemma onsdag 4 oktober 19.00.