Tomas Sholl är klar för Södertälje: “Väldigt eftertraktad”

Tomas Sholl. Där har ni Södertäljes tilltänkta förstemålvakt till kommande säsong.
– Han kommer med stor erfarenhet och bra siffror i bagaget vilket också gjort att han kammat hem flera utmärkelser genom åren, säger målvaktstränare Calle Brattenberger.

Nikita Tolopilo lämnar Södertälje för ett äventyr på andra sidan Atlanten. Nu är hans ersättare klar. Det blir Tomas Sholll som ska försöka upprepa den belarusiske målvaktens succé.

Sholl är en 28-årig amerikan som närmast kommer från spel i italienska HC Pustertal, som huserar i den Österrike-baserade ligan ICEHL. Där hade han ligans bästa räddningsprocent, på 92,3.

– Tomas är en spelare vi följt ett tag och som vi fattade intresse för tidigt. Det är en snabb och atletisk målvakt med goda reflexer som tävlar oerhört i varje situation. Han kommer med stor erfarenhet och bra siffror i bagaget vilket också gjort att han kammat hem flera utmärkelser genom åren. Det är en bra kille både på och utanför isen. Emil har gjort ett grymt jobb med att få hit honom då han varit väldigt eftertraktad på marknaden. Ska bli grymt motiverande att få honom till Södertälje och utveckla hans spel ytterligare, säger målvaktstränare Calle Brattenberger till SSK:s hemsida.

28-årige Sholl utsågs 2020 till ECHL:s främsta målvakt. Förutom honom har SSK sex backar och 13 forwards på kontrakt till kommande säsong. 


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: