Kempe och Arvidsson slog till – i numerärt underläge

LA Kings bortaresa fortsätter att ge segrar. I nattens 4–3-vinst mot Florida avgjorde man på annorlunda vis, genom svenskduon Kempe och Arvidsson.
– Vi visade stor karaktär, det är vad bra lag gör, säger Pheonix Copley till NHL.com.

Los Angeles Kings klättrar mot toppen av den västra konferensen efter fin bortaform. De senaste poängen kom i nattens 4–3-vinst mot Florida Panthers och på lite av ett märkligt sätt. 

För första gången sedan 2018 och för endast 23 tillfället i klubbens historia gjorde man flera mål i numerärt underläge. Denna gång var det dessutom lagets svenskduo Adrian Kempe och Viktor Arvidsson som stod för dessa mål. Mål som även kom att bli avgörande för segern. 

– De var bara vassare tidigt. Vi var långsamma med hur vi flyttade pucken. Deras spel var simplare, det är skillnaden. De dumpade pucken och väntade bara på kontringen. Alltid när du släpper in ett mål i powerplay gör det ont på bänken, säger Floridas tränare Paul Maurice till NHL.com.

Målvaktens storspel – 45 (!) räddningar

Kings tog totalt sex utvisningar under matchen, varav en var en på fem minuter efter en boarding på Gustav Forsling. Svensken kom tillbaka i spel, men kommer kanske inte kunna spela nästa match. 

Trots de många lägena i powerplay kunde Florida endast få in tre mål, inget i just den spelformen. LA-spelarna hade verkligen sin målvakt att tacka för det. 

– Vi visade stor karaktär, det är vad bra lag gör. Att kunna stå emot stormen när de får igång sitt spel, och sedan kunna få igång spelet i deras ända. Det är enormt för oss och det visar mycket, säger Kings målvakt Pheonix Copley som stod för hela 45 räddningar i segern. Ett nytt personligt rekord i NHL. 

Kings fjärde mål gjordes i tom bur innan Florida fick in en reducering, men då var det för sent för att hämta upp det hela.

Florida Panthers – Los Angeles Kings 3–4 (0–2, 2–1, 1–1)
Florida: Ryan Lomberg, Brandon Montour, Carter Verhaeghe.
LA Kings: Anze Kopitar, Adrian Kempe, Viktor Arvidsson, Matt Roy.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: