Jake Allen förlänger med Montreal Canadiens

Med Carey Price borta på obestämd tid säkrar Montreal Canadiens upp målvaktssidan. I dag meddelar klubben att man skrivit ett nytt tvåårskontrakt med Jake Allen.

Förhandlingarna mellan Jake Allen och Montreal Canadiens har pågått sedan i somras och precis som Kevin Weekes rapporterade i början av september så har parterna enats om ett tvåårskontrakt.

Det nya kontraktet påbörjas nästa säsong och sträcker sig således över säsongen 2024/25, meddelar klubben via sin hemsida. Kontraktet har en lönetaksträff på 3,85 miljoner dollar, vilket innebär en höjning på en dryg miljon dollar från hans nuvarande avtal med klassikerklubben (2,875 miljoner dollar).

Andra målvaktsförlängningen på kort tid

Allen, som fanns med i St. Louis Blues Stanley Cup-vinnande lag 2019, spelade den gångna säsongen 35 matcher för Canadiens och noterades för en räddningsprocent på 90,5 procent.

Montreal har sedan tidigare stjärnmålvakten Carey Price borta på obestämd tid på grund av en knäskada. Skadan kan hålla 35-åringen, som har kontrakt fram till och med sommaren 2027, borta från spel hela säsongen.

För tre och en halv vecka sedan meddelade klubben att man även förlängt kontraktet med 23-årige Cayden Primeau.


TV: Calle Järnkrok tvingades spela back

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: