Brian Gibbons klar för spel i Ingolstadt

Efter en poäng på 17 matcher stod det i våras klart att Brian Gibbons skulle lämna Linköping. Nu är den NHL-meriterade amerikanen klar för spel i tyska Ingolstadt.

Via sin hemsida meddelar Ingolstadt att Brian Gibbons skrivit på ett ettårskontrakt med klubben. I våras stod det klart att den 34-årige amerikanen inte skulle bli kvar i Linköping efter att han endast producerat en poäng (0+1) på 17 matcher i SHL.

I ett avsnitt av Studio Oddset Hockey i höstas förklarade Linköpings general manager Niklas Persson att Gibbons hade spelat med en fraktur i foten under hösten. I slutet av november gjorde Gibbons sin sista match för Linköping innan skadeproblem satte stopp för vidare spel under säsongen.

– Den gångna säsongen var olycklig för Brian. Hans skada bromsade honom, men nu har han återhämtat sig helt. Han är tillbaka i full träning sedan flera månader utan problem, säger sportchefen Tim Regan till Ingolstadts hemsida.

Gibbons hämtades in som en spetsvärvning till Linköping från schweiziska Lausanne inför den gångna säsongen, där han hade producerat 33 poäng på 36 matcher i den schweiziska ligan. 

På meritlistan har Gibbons 204 matcher i NHL med Carolina, Ottawa, Anaheim, New Jersey, Columbus och Pittsburgh. Han har även spelat en VM-turnering (2018) med USA samt vunnit två collegemästerskap med Boston College.


TV: Så värvades Gaudreau av Columbus

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: