Dominik Hasek till attack mot Aleksandr Ovetjkin

I går pratade Aleksandr Ovetjkin med media för första gången sedan Ryssland gick in i krig med Ukraina. Nu riktar den legendariske NHL-målvakten Dominik Hasek skarp kritik mot den ryska superstjärnan.
– Det är inte bara en bortförklaring, han är en “chicken shit” och en lögnare, dundrar Hasek via sitt Twitterkonto.

Under gårdagen valde Aleksandr Ovetjkin att prata med media för första gången sedan kriget mellan Ryssland och Ukraina bröt ut på ukrainsk mark under torsdagsmorgonen, svensk tid. Den ryske superstjärnan vädjade om att båda parter skulle lägga ned vapnen.

– Snälla, inget mer krig. Det spelar ingen roll vilka som krigar, Ryssland, Ukarina eller andra länder. Vi måste ha fred i den här världen, säger Ovetjkin till The Athletic och fortsatte: 
– Det är svår situation. Jag har familj hemma i Ryssland och det är läskigt vad som händer nu. Men vi kan inte göra någonting härifrån. Vi kan bara hoppas att det tar slut snart och att allt löser sig. 

Ovetjkin är sedan tidigare en öppen supporter till Rysslands president Vladimir Putin och var 2017 med och startade rörelsen “Team Putin” för att stötta den ryske presidenten. 

– Han är min president, men jag är inte politisk. Jag är en idrottsman och jag kan bara hoppas att allting löser sig så snart som möjligt. Det är en svår situation för båda sidor och jag hoppas att det tar slut men jag kan inte kontrollera det, sade Ovetjkin. 

HASEK TILL ATTACK: “LÖGNARE”

Nu riktar Dominik Hasek, en av tidernas bästa målvakter, skarp och tuff kritik mot den ryske superstjärnan. 

“Va!? Det är inte bara en bortförklaring, han är en ”chicken shit" och en lögnare. Varje vuxen människa i Europa vet om att Rysslan bedriver ett krig mot ett fritt land och dess befolkning", skriver Hasek i ett känslosamt inlägg på Twitter.

Hasek menar vidare på att alla ryska spelares kontrakt i NHL borde rivas med omedelbar verkan.

“NHL måste omedelbart bryta alla kontrakt för de ryska spelarna. Idrottare representerar inte bara sig själv och sin klubb, utan även sitt land och dess värderingar och aktioner. Det är ett faktum. Om NHL inte gör det så har de delat ansvar för de döda i Ukraina”, skriver Hasek vidare.

“Jag tycker synd om de ryska spelare som fördömer Putin och Rysslands aktioner i Ukraina. Dock är det även nödvändigt att även deras kontrakt bryts”.

Den i dag 57 år gamle Hasek spelade 735 matcher i NHL och vann två Stanley Cup-titlar. Han vann även sex Vezina Trophys, tre Jennings Trophy, två Ted Lindsay Award och två Hart Trophy. På den internationella scenen vann Hasek OS-guld med Tjeckien i Nagano 1998.

Målvakten avslutade sin karriär 2011 med en säsong i ryska Spartak Moskva.

Annons


TV: Ovetjkin uttalar sig om kriget i Ukraina

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: