Brad Lambert toppar JVM:s poängliga – efter finska krossen

Brad Lambert toppar JVM:s poängliga – efter finska krossen

Österrike hade inget att sätta emot Finland.
De finska lejonen vann med 7–1 – och vann skotten med hela 48–9.
Stortalangen Brad Lambert glänst i den finska segern och stod för tre assist.

Brad Lambert leder JVM:s poängliga efter att ha noterats för fem poäng (1+4) på de två inledande gruppspelsmatcherna i turneringen.

Under sena måndagskvällen slog 18-åringen till med ett mål och två assist när Finland besegrade Österrike med hela 7–1. Lambert leder nu JVM:s poängliga efter två spelade matcher, med kedjekamraterna Samuel Helenius (fyra poäng) och Ville Koivunen (fyra poäng) hack i häl.

– Det är en bra kombo, men den är lite svåranalyserad. Det har kommit som en överraskning att den kedjan är så bra. De har självförtroendet och har producerat, säger förbundskaptenen Antti Pennanen till Yle Urheilu.

TIPPAS GÅ TIDIGT I DRAFTEN

Lambert fastställde slutresultatet till 7–1 i den tredje perioden, då talangen utnyttjade ett misstag av den österrikiske målvakten Sebastian Wraneschitz och kunde elegant lirka in sitt första mål i turneringen mellan benskydden på Wraneschitz. 

18-åringen gör sitt andra JVM och tippas gå tidigt i den kommande NHL-draften, där han av vissa tippas gå bland de tre första spelarna, medan vissa andra har honom någonstans mellan åttonde och 17:e spelare.

Finland var totalt dominanta i matchen och släppte endast till nio skott mot Juha Jatkola mellan stolparna. Finland toppar grupp A efter två spelade matcher, med Kanada, som bara spelat en match än så länge, på andraplatsen.

Finland – Österrike 7–1 (2–0, 2–1, 3–0)
Finland: Ville Koivunen (2), Samuel Helenius, Kasper Simontaival, Kalle Väisänen, Topi Niemelä, Brad Lambert.
Österrike: Martin Urbanek. 

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: