Bröt med Brynäs – det blir nya klubben

Viktor Persson bröt med Brynäs tidigare under dagen.
Nu står det klart att backen flyttar utomlands igen – och skriver på för finska JYP.

Viktor Persson återvänder till Finland. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån

Efter två skadefyllda år i finska Pelicans så vände Viktor Persson hem till Gävle igen och han fick då också chansen i Brynäs. Persson skrev på ett korttidskontrakt med Brynäs för att fylla ut backsidan under Christian Djoos skadefrånvaro.

Men tidigare under måndagen så meddelade Brynäs att Persson själv tagit initiativ till att bryta kontraktet med Brynäs. Han ville nämligen söka sig någon annanstans för att få chansen till mer speltid efter att mestadels ha varit sjundeback eller utanför laget den senaste tiden.

Nu står det klart var Persson fortsätter karriären.

Viktor Persson återvänder till Finland

Under kvällen så presenteras den 22-årige backen i stället av JYP i Finland.

– Viktor är en back med bra storlek och han är en mycket mobil allround försvarare. Persson har haft vissa utmaningar med skador de senaste åren men nu har han fått träna och spela obehindrat. Persson ger välbehövlig bredd till vårt försvar och kommer bidra med bra tvåvägsspel, säger klubbens sportchef Simo Mälkiä.

Viktor Persson gjorde två säsonger i Pelicans men kom då bara till spel i 24 matcher i finska högstaligan där han bidrog med tre assists. Under hösten har försvararen, som fyller 23 år nästa vecka, spelat elva SHL-matcher för Brynäs.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: