Luleås besked – forwarden nära comeback

Anton Levtchi har missat de senaste matcherna för Luleå.
Men snart är finländaren tillbaka i spel igen – kanske redan den här veckan.
– Om det varit slutspel så hade han nog spelat på torsdag, säger klubbens fysansvarige Mattias Waaranperä till Norrbottens-Kuriren.

Anton Levtchi närmar sig comeback igen efter skadan. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Det var i hemmamatchen mot Växjö Lakers den 17 oktober som Anton Levtchi klev av med en skada för Luleå. Därefter har forwarden varit otillgänglig för spel och missat matcherna mot Brynäs, Frölunda och HV71.

Men nu är finländaren på väg tillbaka och enligt Luleå så finns chansen att Levtchi gör sin comeback under veckan då Luleå möter Färjestad borta på torsdag samt ställs mot Linköping hemma på lördag.

– Det blir bättre och bättre och vi har förhoppningar om att han ska vara tillbaka i spel den här veckan, säger Luleås fysansvarige Mattias Waaranperä till Norrbottens-Kuriren.

Svaret om Anton Levtchi: “Den här tiden på året chansar vi inte”

Anton Levtchi har börjat gå på is igen efter skadan men Luleå väljer att inte skynda honom tillbaka. Innan skadan hade Letvchi gjort sju poäng på tio matcher för Luleå.

– Det tar ett tag att få tillbaka full funktion efter en skada som den han har haft. Om det varit slutspel så hade han nog spelat på torsdag. Fast den här tiden på året chansar vi inte, säger Mattias Waaranperä och fortsätter:
– Det är bättre att vänta och låta det läka färdigt.

Luleå saknar också viktige backen Oskari Laaksonen som följer sin rehabiliteringsplan. Försvararen väntas då kunna vara tillbaka i spel om ungefär en månad.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: