Bryter med Brynäs: “Inte ett lätt beslut”

Viktor Persson har varit tillbaka i Brynäs på ett korttidsavtal.
Men nu väljer backen att bryta avtalet och lämna klubben.
– Jag känner att jag behöver mer speltid för att kunna ta nästa steg, säger Persson på klubbens hemsida.

Viktor Persson lämnar Brynäs. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Inför säsongen så stod det klart att Viktor Persson återvände till Brynäs efter att ha missat hela förra säsongen på grund av skada.

Han spelade då till sig ett kontrakt som gällde under SHL-säsongens första sju veckor. Men det blir nu ingen fortsättning för 22-åringen.

Persson väljer nämligen att bryta sitt avtal med Brynäs för att i stället söka sig någon annanstans.

– Det var verkligen inte ett lätt beslut att ta, då jag alltid har haft en dröm att komma tillbaka till Gävle och Brynäs. Men jag känner att jag behöver mer speltid för att kunna ta nästa steg, då jag har haft två säsonger där jag knappt har spelat, säger backen på klubbens hemsida och fortsätter:
– Jag känner bara en stor tacksamhet för min tid i Brynäs. Spelare, ledare och alla runtomkring gav mig ett bra välkomnande från dag ett. Sedan vill jag passa på att säga ett stort tack till alla supportrar runt om i landet som gjorde de här veckorna oförglömliga.

Viktor Persson lämnar Brynäs: “Respekterar hans beslut”

Viktor Persson var ombytt i elva SHL-matcher för Brynäs men har fått begränsat med speltid. Han har då endast varit inne bland ordinarie backar i fyra matcher samt har varit helt utanför truppen den senaste veckan.

– Vi är tacksamma över att Viktor kom in i laget när vi hade ont om folk. Han gjorde det väldigt bra ut efter förutsättningarna och var en omtyckt person i laget. Vi respekterar Viktors beslut och önskar honom ett stort lycka till i framtiden, säger Brynäs sportchef Johan Alcén.

Senare under måndagen så presenterades Viktor Persson av den finländska klubben JYP.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: