Örebro Hockey J20 vann efter drömvändning i andra mot VIK Hockey J20

Hemmalaget VIK Hockey J20 ledde matchen mot Örebro Hockey J20 inför andra perioden. Men där fick Örebro Hockey J20 rejäl utdelning med tre raka mål. Till slut blev det 3-5 (2-1, 0-3, 1-1) i matchen i J20 Nationell södra herr.

Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren om matchen:

– Svag start från oss. Vi är ståendes och fastnar i Västerås check. Starkt av oss att kunna äta oss in och vända på matchen.

Segern var Örebro Hockey J20:s femte på de senaste sex matcherna.

VIK Hockey J20 började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.33 slog Noah Wolf till assisterad av Kasper Dahlqvist och Svante Johansson.

Örebro Hockey J20 kvitterade till 1-1 efter 11.28, när Axel Elofsson fick träff framspelad av Filip Thorling och Noah Pettersson Askling.

VIK Hockey J20 tog ledningen på nytt efter 14.19, när Svante Johansson hittade rätt på pass av Albin Lilja och Linus Anderberg.

Örebro Hockey J20 vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-1 till 2-4 i andra perioden inom bara 3.49. VIK Hockey J20 reducerade dock till 3-4 genom Noah Wolf efter 10.39 av matchen.

Örebro Hockey J20 kunde dock avgöra till 3-5 med 46 sekunder kvar av matchen genom Filip Thorling.

Örebro Hockey J20 ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan VIK Hockey J20 är på åttonde plats. Noteras kan att Örebro Hockey J20 sedan den 18 oktober har avancerat fyra placeringar i tabellen.

I nästa omgång har VIK Hockey J20 Växjö borta i Växjö Ishall, fredag 15 november 19.00. Örebro Hockey J20 spelar hemma mot Färjestad torsdag 31 oktober 19.00.