“Börjar vi tillåta såna mål är vi illa ute”

Brynäs fick ett mål bortdömt efter videogranskning i lördagens 3–1-seger.
Timrå-målvakten, Tim Juel, var sedan tydlig med sin åsikt i Sundsvalls Tidning.

Tim Juel. Foto: Bildbyrån och TV4.

Ett skott från Charles-Édouard D’Astous och en skymning av Oskar Lindblom såg ut att ge Brynäs en 2–1-ledning tidigt i den andra perioden. Istället gick domarna ut för att göra en av många videobedömningar under SHL-lördagen.

Beslutet blev att Lindblom hindrat Tim Juel i Timrå-buren och att målet därmed skulle tas bort. Ett faktum som burväktaren själv ställde sig bakom efter matchen.

– Vid videobedömningen var jag inte orolig, jag tycker att det var helt rätt beslut. Börjar vi tillåta såna mål är vi illa ute, både för målvakternas säkerhet och för spelet. Fansen och ligan vill ha mål, men det där var rätt domslut, säger Juel till Sundsvalls Tidning.

Detta var bara en av flera omdiskuterade sekvenser i matchen. Dessförinnan hade Timrås 1–0-mål granskats för sparkrörelse – och efter detta var det misstänkt offside vid 1–1 från Brynäs.

Revanschsugen: “Upp till Olli att bestämma”

För Tim Juel var det, utöver detta, en speciell match då han tvingades till 24 räddningar och hade överlag mycket att göra. Nu hoppas han att han får fortsatt förtroende mellan stolparna till tisdagens möte med Färjestad. Detta för att ta revansch för 1–4-matchen i slutet av september.

– Det var första matchen. Jag vill, liksom Jacke, spela så mycket som möjligt. Men sedan är det upp till Olli (Jokinen) att bestämma, men vi är båda redo, säger Juel till ST.

Jacob Johansson har vaktat buren i nio av 13 matcher.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: