Stortalangen sköt sitt första mål för säsongen

Det blev en riktigt tajt match när Kalmar tog emot Nybro i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först efter straffar, där bortalaget var starkast, och slutresultatet blev därmed 3-4 (1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 0-1). Felix Olsson blev hjälte i straffläggningen.

Första perioden var jämn. Nybro inledde bäst och tog ledningen genom Juho Liuksiala efter 4.53, men Kalmar kvitterade genom Valdemar Johansson efter 14.56. Nybro startade andra perioden bäst. Laget gick upp till en 1-3-ledning genom mål av Juho Liuksiala och Leo Sahlin Wallenius innan Kalmar svarade och gjorde 3-2 genom Trevor Cosgrove. Kalmar kvitterade till 3-3 med 1.34 kvar att spela genom Teemu Väyrynen på pass av Martin Schreiber och Andrew Vanderbeck. I straffläggningen var det Nybro som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Felix Olsson för.

Kalmars Andrew Vanderbeck hade tre assists.

Det här var Kalmars tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nybros tredje uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Nybro nu ligger på nionde plats. Kalmar är på sjätte plats. Nybro var på 13:e plats i tabellen för 16 dagar sedan, men har fått ett lyft.

På onsdag 30 oktober 19.00 spelar Kalmar borta mot Björklöven, och Nybro hemma mot Djurgården.