Omarks utspel: “Jag får väl slå honom på käften nästa gång”

Victor Sjöholm och Linus Omark rök ihop under kvällens match mellan HV71 och Luleå.
Sjöholm utvisades två minuter för “roughing” efter att hans arm träffat Omark i ansiktet och HV-backen tyckte då att Omark filmade – medan Omark själv vill se en avstängning på Sjöholm.
– Min handske kommer på hakan och han flyger två meter bakåt. Jag tycker att det borde vara en diving också, säger Sjöholm.
– Det är fult och det är inte första gången den gubben gör det. Sådana som Sjöholm ska inte spela hockey, säger Omark.

Linus Omark och Victor Sjöholm i ordkrig efter matchen mellan HV71 och Luleå. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Luleå vinner borta mot HV71 efter straffläggning.

Men matchens snackis kom i början av den tredje perioden.

Victor Sjöholm satsar för att ta en tackling på Linus Omark men missar och Sjöholms arm träffar då Omark i ansiktet. Domarna tog det större straffet på isen och videogranskade situationen. Men efter granskning så sänktes straffet till två minuter för “roughing”.

Ordbråket: “Jag är inget fan honom – hoppas det blir avstängning”

HV-fansen visade vad de tyckte om situationen då nästan hela arenan skanderade “filmare” och buade åt Omark när han hade pucken. Sjöholm ger nu sin version av händelsen, och menar att Omark också borde blivit utvisad.

– Jag tycker inte ens att det är en tackling… Han hoppar undan och min handske kommer på hakan och han flyger två meter bakåt. Jag vet inte… Utvisning är det kanske men då tycker jag att det borde vara en diving också, säger HV-backen efter matchen.

Du håller med publiken om att det var en filmning då?
– Äh, det är ju domarna som dömer. De tycker inte att det var en filmning och då är det väl inte det, säger Sjöholm och fortsätter:
– Jag vet inte hur de… Jag har ingen aning om hur det bedömdes. De ville väl kolla på det bara, det var väl därför de tog en femma på armen.

Linus Omark höll sedan inte igen efteråt och kritiserar Sjöholm för vad han anser vara ett medvetet slag i ansiktet.

– Det är just det här som vi behöver få bort i svensk hockey… Jag hör att publiken skriker “filmare, filmare” men han missar mig totalt i tacklingen och slänger ut en höger rätt i hakan på mig. Det är fult och det är inte första gången den gubben gör det. Han är… Eller jag är inget fan av honom. Jag hoppas att det blir en avstängning på honom, det ska det vara i min bok, säger Omark till hockeysverige.se

Linus Omark sågar Sjöholm: “Sådana vi behöver få bort i svensk hockey”

Domarna ändrade sig och tog en tvåa, men du hade velat se en femma då?
– Jag kan ju pröva att slå dig på käften och se vad du tycker att det ska vara. Vi snackar MMA-stil där. Jag tycker att det är sjukt fult att missa tacklingen och lägga ut en rak höger i mitt ansikte. De (domarna) säger att det inte är med axeln eller armbågen, men en knytnäve i ansiktet är inte så schysst heller.

Sjöholm tycker att du borde fått en utvisning för diving…
– Jag säger ju det…,bryter Omark in och fortsätter:
– Sådana som Sjöholm ska inte spela hockey. Skriv vad du vill men det är just sådana som vi behöver få bort i svensk hockey. Han koncentrerar sig aldrig på pucken utan det är bara crosscheckingar där man inte har skydd eller sådana här saker. När han missar en tackling så lägger han ut en ful… Diving alltså. Jag blir nästan arg bara av att höra det där… Diving? Jag får väl slå honom på käften nästa gång då.

Linus Omark blev därefter utbuad av HV-publiken som ropade “filmare” åt Luleåstjärnan flera gånger under slutet av matchen.

– De får göra vad de vill. Det gör vår hemmapublik också när de inte håller med om ett beslut. Vad mer ska jag säga? De får kalla mig vad de vill men jag filmade då inte. Då skulle jag ha legat kvar längre.

Luleå gjorde mål i powerplay-spelet efter Sjöholms utvisning. Men Omark var inte helt nöjd ändå.

– Det var skönt att vi fick ett mål där såklart men samtidigt så är jag besviken att det inte blev en femma på honom, avslutar Linus Omark.

Matchen slutade 3-2 till Luleå efter straffläggning.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: